Kemalasan Menjadi Penghalang ...

Posted: Sunday, May 2, 2010 by Wan Norsyahira Wan Ramli in
0



Huhuhu.. senang ke susah sebenarnya nak jadi student ni?? belajar je ke atau kena buat ape lagi?? Paling rasa "seksa" ialah bila time nak exam. Ade yang macam nak gile la, malas nak study (itu kalau yang jenis malas). Kalau yang jenis rajin pulak, ade yang, bile time exam je, nak makan pun sampai tak nak. Nak menatap buku je sampai 24 jam. Kalau boleh, tak nak berenggang ngan buku. Huhuhu.. salut la!! tapi tak leh jugak sebenarnya. Study smart + study hard, bukan study hard je, smart tak de.

Sabarlah wahai hati ... Dalam nak menempuh 1 paper berlalu, agak sukar. Sehingga menghitung hari ; "Bila la exam nak abes?", "Bila la nak balik rumah ni??", "Bila itu laa, bila ini laa..." Huhuhu.. macam2 bermain difikran, kan?? Nasib la, benda ni tak kan lari dari diri kita sendiri sebenarnya. Aku jugak akui yang aku pun hari2 duk pikir benda yang sama ...


InsyaALLAH, usaha peru diteruskan. Belajar untuk ilmu! Bukan belajar untuk attend exam semata2!! Berusahalah dan belajarlah selagi termampu. Dah tua esok2, tak ade daya dah kita nak perah otak untuk fikir buat assigment, nak belajar kitab yang tebal2.. tak de dah!! Selamat jalan laa.. hahahaha ... Semua akan berjaya ...

So, DO IT WELL IN YOUR FINAL GUYS!! CHAYYOK3x!! JANGAN MALAS!!

0 comments: